Legendene takket for seg i årets siste seriekamp

Det endte med poengdeling på Sparebanken Sør Arena i siste seriekamp i OBOS-ligaen 2023. Rolf Daniel Vikstøl og Henrik Robstad bar begge kapteinsbindet i sin siste seriekamp i karrieren. (Foto: Tor-Erik Schrøder)

IK Start tok imot KFUM på Sparebanken Sør Arena, søndag klokken 14:30, i OBOS-ligaens runde #30.

Kampens første store mulighet gikk til KFUM etter ett minutt spilt, men en god redning av Jasper Torkildsen forhindret scoring.

KFUM styrte mye av spillet de første 15, men vi vokste inn i kampen og fikk skapt en stor mulighet etter 18 minutter. Luc Mares fikk vendt spillet fint med en god pasning til Fabian Ness på kant. Fabian fikk slått et godt innlegg inn i feltet til KFUM, men forsvaret var våkent og fikk avverget.

Første stikk gikk til Kåffa i det 28. minutt. Vi mistet ballen på midtbanen noe som KFUM utnyttet maksimalt. Johannes Hummelvoll-Nuñez satt til slutt ballen i mål. Vi tok over spillet etter målet til KFUM og etter 42 minutter fikk vi endelig satt ballen i mål. Sander Sjøkvist fant Mathias Grundetjern på et smart løp inn bak KFUMs forsvar. Mathias kriget ballen med seg forbi keeper og serverte Alagie Sanyang på åpen kasse som satt ballen trygt i nettet.

Alagie Sanyang satt ballen i mål mot KFUM og ble dermed vår toppscorer i OBOS-ligaen 2023. (Foto: Helge N. Olsen)

Alagie kom veldig nærme like før pause. Spissen steg til vers etter et godt innlegg og fikk satt ballen på mål, men KFUMs forsvar var på plass og fikk klarert på strek. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Andre omgangs første begivenhet kom i det 48. minutt da Kåffa spiller Theodor Berg Haltvik forsøkte å filme til seg straffe. Dommer gjennomskuet skuespillet og ga Haltvik et fortjent gult kort. Etter 57 minutter holdt Kåffa på å sette ballen i eget mål. Kåffas keeper og forsvarer kommuniserte dårlig og forsvarsspiller holdt på å sette ballen i eget nett.

I det timen var spilt tok Henrik Robstad av seg overtrekken til stor jubel fra hjemmefansen. Henrik kom inn for sin siste seriekamp i karrieren da han erstattet dagens kaptein Rolf Daniel Vikstøl som også spilte sin siste seriekamp. Vi takker de to klubblegendene for alt!

Syv minutter senere fikk fansen nok en godbit da Eirik Schulze og Jack Lahne gjorde seg klare for entre banen på Sparebanken Sør Arena. Begge hadde vært ute store deler av sesongen med skade og kom inn for stor applaus fra hjemmepublikum. Velkommen tilbake Eirik og Jack!

Jack Lahne og Eirik Schulze var endelig tilbake på banen på Sparebanken Sør Arena etter lange skadeopphold for begge.

Etter 78 minutter viste Henrik Robstad frem skuddbeinet. Henrik fikk et drømmetreff på halv-volley som tvang Kåffas sisteskanse ut i full strekk. Returen havnet hos Eirik Schulze som klinket til fra 15 meter. Skuddet til Eirik snek seg så vidt utenfor. Etter en sjansefattig del av kampen var Jasper Torkildsen ute i full strekk i det 87 minutt. Vår #1 gjorde en god redning i det etter et farlig skudd av KFUM-spiller Simen Hestnes.

I det 90. minutt spilte Mathias Grundetjern gjennom Jack Lahne alene med keeper. Kåffas sisteskanse var våken og fikk komt seg tett på Jack og reddet avslutningen. Like etter slo Sander Sjøkvist inn et hjørnespark som Alagie Sanyang nesten får hodet på. Det var kampens siste spark og det endte 1-1 på Sparebanken Sør Arena.

#8 Mathias Grundetjern

Innbyttere: Jensen, Wallius, Robstad, Dashaev, Sakor, Schulze, Osestad, Nkubiri, Lahne

Utilgjengelige spillere: Duffield, Tveita, Nordal, Sadiku.

Slik så vi kampen:

1` Siste seriekamp er i gang på Sparebanken Sør Arena!

18` Fabian Ness slår et innlegg på helvolley som går hardt langs bakken inn i Kåffas 16 meter. Men ingen av angriperne våre får beina på ballen og ballen blir klarert.

28` KFUM scorer: 0-1

42` Alagie Sanyang scorer! Mathias Grundetjern serverer Alagie på åpen kasse og spissen setter den i mål! 1-1

45` Alagie får headet på mål, men en Kåffa-forsvarer får klarert ballen.

45` Pause på Sparebanken Sør Arena. Lagene går i garderoben på stillingen 1-1.

46` Andre omgang sparkes i gang!

48` Gult kort for filming til Kåffas #17 Teodor Berg Haltvik

57` KFUM har dårlig kommunikasjon og holder på å sette ballen i eget mål, men de får akkurat klarert bort ballen

63` Rolf Daniel Vikstøl ut, Henrik Robstad inn Dermed har Rolf Daniel Vikstøl spilt sin siste seriekamp. Vi takker for alt, Rolf Daniel

Henrik Robstad kommer inn for sin siste seriekamp! Vi takker for alt, Henrik

63` Fabian Ness ut, Deni Dashaev inn Emir Derviskadic ut, Vajebah Sakor inn

72` Tom Strannegård ut, Jack Lahne inn Jesper Gregersen ut, Eirik Schulze inn Velkommen tilbake gutter!

77` Henrik Robstad prøver seg med venstrefoten på kanten av 16-meteren, men KFUM-keeperen får reddet unna.

87` Godt skudd fra KFUM, men Jasper er våken og får reddet skuddet.

90` Mathias spiller gjennom til Jack Lahne, som kommer seg alene med keeper. KFUMs keeper klarer å redde skuddet.

90` Sander slår en corner som går gjennom feltet og Alagie klarer akkurat ikke å få hodet på ballen.

90` Det er slutt her på Sparebanken Sør Arena. Det ender 1-1 mellom lagene. Nå retter vi fokuset mot kvalik-kampen mot Bryne 25.november på Sparebanken Sør Arena.