Ving fra Superligaen klar for IK Start

20 år gamle Mustapha Isah lånes fra Randers FC til Start ut sesongen.

Annonse:

IK Start er i enighet med Randers FC om et lån ut sesongen på vingen Mustapha Isah med opsjon på kjøp.

Den 20 år gamle vingen fra Nigeria vil ha sin første trening med klubben onsdag 24. juli. Klubben har et håp om at Isah blir spilleklar allerede til helgen, noe som betyr at han kan få sin debut for Start når vi møter Sogndal borte på Fosshaugane Campus. 

- Det føles veldig bra å være på plass i Kristiansand og få muligheten til å spille for IK Start! Jeg er her for å score mål og bidra til laget. Jeg har stor fart, dribler bra og er farlig foran mål. 

DSC_0253 kopi.jpg
Isah har sin første trening med klubben allerede i dag.

Isah har tidligere vært på prøvespill i den tyske fotballgiganten Borussia Dortmund i 2020.

- Det var en fantastisk opplevelse å være på prøvespill i Dortmund! Gjennom et program i Nigeria fikk jeg muligheten til å dra til Tyskland og vise meg fram. Det var første gang jeg fikk muligheten til å spille fotball i Europa, men dessverre grunnet covid-19 pandemien ble det et kort opphold. 

Erfaring fra dansk Superliga

Isah kom til Randers FC fra akademiet HB Abuja i hjemlandet allerede som 17-åring, og har gått i gradene i klubben siden da. De siste to sesongene står han bokført med totalt 45 kamper og 11 mål for den danske klubben, der 10 av kampene har vært for Randers sitt førstelag i dansk Superliga. Nå kommer den unge spilleren til Kristiansand og IK Start.

DSC_0265 kopi.jpg
Azar og Isah gleder seg til samarbeidet i høst.

- Vi er glade for at det har åpnet seg en mulighet for å få en spiller som Isah hit! Vi har speidet på ham i en lengre periode og synes han har utviklet seg bra i Randers og vi håper at han kan fortsette utviklingen her i klubben. Han han først og frem ving, men kan bekle alle roller på topp og er en teknisk spiller med stor fart, sier hovedtrener Azar Karadas.

Velkommen til IK Start, Mustapha Isah!

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 24.07.2024, oppdatert: 28.08.2024
Skrevet av: Vetle Stousland