Tre seiere og et tap for Start i Nasjonal eliteturnering G13

Denne positive gjengen sammensatt av spillere fra lokale utviklingsklubber, representerte IK Start i helgens nasjonale turnering i Stavanger!

Annonse:

I helgen var det nasjonal turnering i Stavanger for 2011-klassen. Den nasjonale turneringen er et Elitetiltak som er en del av Landslagsskolens samarbeid med Start. Vi stilte et lag med unge, talentfulle spillere fra lokale klubber i Agder. Guttene i gult og svart leverte tre strålende prestasjoner og fikk også en tøff kamp i helgen.

Kampene som ble spilt:

 

Stabæk-Start 1-2

Mål: Mats Gudde x2

Assist: Theodor Mikkelsen og Alireza Askari

Første kamp for oss var mot Stabæk. Vi møter et godt lag med gode enkeltspillere.

Vi begynner kampen godt, men kommer under 0-1. Guttene viser god moral og fortsetter det gode spillet og snur kampen etter to flotte scoringer og leder fortjent 2-1 til pause. I andre omgang tar Stabæk over og dominerer banespillet og har noen store sjanser. Guttene kjemper godt og holder unna. Dermed vinner vi 2-1.

 

Ham Kam-Start 3-0

I andre kamp møter vi Ham Kam. Et fysisk lag med veldig gode enkeltspillere. Vi klarer dessverre ikke å komme opp på samme nivå som vi klarte mot Stabæk og har marginene mot oss. Vi taper denne kampen fortjent og for gode referanser på hva som kreves på dette nivå. Vi ender på 2. plass i gruppen, 1 poeng bak Ham Kam og 2 poeng foran Stabæk.

 

Start-KFUM 3-0

Mål: Martin Balchen, Storei Mir og Mats Gudde

Assist: Theodor Mikkelsen x2 og Storei Mir

I tredje kamp møter vi et godt KFUM lag med mange gode spillere. Det er en jevn kamp i starten, der begge lag har store muligheter og kunne tatt ledelsen. Vi tar gradvis mer over og scorer tre flotte mål. Vi gjennomfører en solid kamp og med denne seieren er vi klare for B-sluttspill finale.

 

Start-Åsane 1-0

Mål: Eirik Falkgjerdet

Assist: Theodor Mikkelsen

I kampen om 5.-6. plass i plasseringsspillet var vi spente om det ble kamp mot Åsane eller Vålerenga. Åsane gjennomførte en god kamp mot Vålerenga og slo de 5-3. Vi møter et lag som var direkte i spillestilen og hadde fysiske og raske spillere. Guttene gjennomfører sin beste kamp i turneringen og spiller til tider tiki taka fotball.

Skaper mange store sjanser, to skudd i tverrliggeren og et par ganger der Åsane får avverget i siste liten. Kampen tikker mot ekstraomganger når vi endelig klarer å score etter en dødball. En fin avslutning på en lærerik helg der spillerne har fått verdifulle referanser og erfaringer.

Fornøyde trenere

- Tiltaket har vært en veldig god opplevelse og verdifull referanse for samtlige av spillerne som var med. De leverte bra på og utenfor banen. Vi er veldig fornøyde med guttene. Vi møter bra motstand og guttene får vist seg positivt fram. De får mange gode referanser som vil gi en større motivasjon for treningsarbeidet for spillerne, sier trenerne Alla Abdallah Eide (IK Start/NFF Agder) og Jean Rugamba (NFF Agder).

- Det er gøy å se at spillerne i vår region holder et høyt nivå. Det vi tidvis får til mot lag som trener fast sammen er imponerende og sier mye om potensiale som ligger hos denne gjengen. Denne gruppen var med på sitt første tiltak i april i år, som endte med 10. plass. Guttene har utviklet seg godt siden da og klarte å komme på 5. plass på dette tiltaket.

Troppen:

Sebastian Sandvik (Gimletroll), Martin Balchen (Gimletroll), Eirik Falkgjerdet (Gimletroll), Alireza Askari (Vigør), Leo Lysø (Vigør), Eirik Skiftenes (Jerv), Storei Mir (Vigør), Emil Djupvik (Randesund) og Christer Amundsen (Vigør), Jonathan Neteland (Randesund), Siver Wallevik-Wangen (Randesund), Manuel Andersen (Jerv), Mats Gudde (Flekkefjord), Håkon Gudde (Flekkefjord), Theodor Mikkelsen (Lillesand), Caleb Mughisa (Giv Akt) og Tobias Svela (Gimletroll).

Trenere: Jean Rugamba og Alla Abdallah Eide.

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 08.10.2024
Skrevet av: Alla Abdallah Eide og Vetle Stousland