Spiller fra Østerrike klar for IK Start

Forsvarsspiller Wilhelm Vorsager er klar for IK Start.

Annonse:

IK Start er enige med Wilhelm Vorsager om en kontrakt ut 2024-sesongen med en mulig forlengelse. Wilhelm kommer gratis til klubben etter at kontrakten med østerrikske FC Admira Wacker gikk ut 1. juli. 

- Jeg har vært i kun en klubb hele min karriere og jeg følte det var på tide med nye utfordringer. Jeg er en forsvarspiller som er god med ball i beina, er sterk, hurtig og har hodestyrke. Jeg var kaptein for et ungt Admira-lag forrige sesong og jeg håper at jeg igjen kan hjelpe med min erfaring og lederegenskaper, sier Wilhelm.

Wilhelm signerer på en kontrakt ut 2024-sesongen
Wilhelm signerer på en kontrakt ut 2024-sesongen

Wilhelm startet fotbalkarrieren sin i ungdomsakademiet til FC Admira Wacker og gikk med tiden gradene i klubben, der han i 2017 fikk sin debut for førstelaget i østerriksk Bundesliga. De neste årene var 27-åringen en viktig del av Admiras lag og har opparbeidet seg hele 88 kamper i Østerrikes øverste divisjon og scoret 7 mål. Totalt står han med 148 kamper for klubben og har også vært kaptein for klubben.

Wilhelm har erfaring på aldersbestemte landslag og fikk sin debut for Østerrike U18 i 2014 mot Norges U18 lag. Han har også deltatt i U19-EM med Østerrike i 2016. I sommer gikk kontrakten ut og nå tar østerrikeren reisen til Kristiansand og IK Start.

- Wilhelm er en spiller vi har fulgt med på en stund og som vi er fornøyde med å ha på plass. Han har erfaring fra europeisk toppfotball og kommer inn med rutine og klokskap. Vi gleder oss til å se ham i Start-drakten, sier Azar.

Forsvarsspilleren vil ha sin første trening med klubben fredag 2. august. Klubben har et håp om at Wilhelm blir spilleklar allerede til kampen mot Mjøndalen på Sparebanken Sør Arena på lørdag.

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 01.08.2024, oppdatert: 28.08.2024
Skrevet av: Vetle Stousland